Category Archives: Uncategorized

26Dec/19

“BUYBOOK” DONIRAO KNJIGE I NASTAVNE MATERIJALE ZA ŠKOLSKU BIBLIOTEKU

“BUYBOOK” DONIRAO KNJIGE I NASTAVNE MATERIJALE ZA ŠKOLSKU BIBLIOTEKU
Izdavačko preduzeće “Buybook” d.o.o. Sarajevo, poklonilo je biblioteci OŠ “Aneks” vrijednu donaciju knjiga i nastavnih materijala namijenjenih učenicima, te se  “Buybook” i ovaj put potvrdio kao društveno odgovorno preduzeće.
Ovom prilikom se u ime učenika i uposlenika škole zahvaljujemo”Buybooku” na ovoj donaciji, koja će biti od izuzetne koristi našim učenicima.
22Nov/19

PRIREDBA POVODOM DANA DRŽAVNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE

🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦
U četvrtak, 21. novembra, u 17,00 sati u našoj školi održana je Svečana akademija povodom nastupajućeg praznika – Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Svečanu priredbu pripremili su učenici i nastavnici razredne i predmetne nastave, a gosti su bili načelnik Općine Novo Sarajevo Koldžo Nedzad sa svojim pomoćnicima, Ibrahimović Enisom i Pršeš Farukom, prof. dr. Busuladžić Adnan, direktor BH Pošte direkcije Sarajevo Šemso Cerić, predsjednik Školskog odbora Pleh Sakib, predsjednik Udruženja 1. Slavna viteška brigada Aganović Nusret, te brojni roditelji, učenici i ostali gosti.

07Oct/19

ODRŽANA PROMOCIJA KNJIGE „ŠTA ZNAČI VID”

U petak, 4. oktobra 2019. godine u 11.30 časova u holu škole JU Resursni centar za djecu i mlade „Podgorica” održana je promocija knjige „Šta znači vid” Hatidže Demirovski Nuhbegović, u saradnji sa Bibliotekom za slijepe Crne Gore.
Na promociji su govorili mr Omer Begović, direktor JU OŠ „Aneks” u Sarajevu – promoter knjige, sa dugogodišnjim iskustvom u inkluziji i Sakib Pleh, direktor Biblioteke za slijepa i slabovida lica u Bosni i Hercegovini. Program je vodila Marija Zeković, saradnica Biblioteke za slijepe Crne Gore.
Knjiga predstavlja praktične primjere inkluzije, kako u obrazovanju tako i u svakodnevnom životu lica bez ostatka vida.
Promociji su prisustvovali: predstavnici Biblioteke za slijepe Crne Gore, učenici, njihovi roditelji i zaposleni JU Resursni centar za djecu i mlade „Podgorica“, psihološkinja JU Umjetničke škole za muziku i balet „Vasa Pavić“ i majke učenice JU OŠ „Milorad Musa Burzan“.

04Feb/19

AKCIJA POMOĆI ”DAJEM SLATKIŠ ZA TVOJ OSMIJEH”

Škola je u saradnji sa Vijećem roditelja i učenicima uzela učešće u akciji pomoći djeci migranata pod nazivom „Dajem slatkiš za tvoj osmijeh’“. Akciju je pokrenulo Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“, na istu dalo saglasnost Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, a akcija je trajala u periodu od 29.10. do 10.11.2018. godine. Škola je  prikupila 10 vreća garderobe i 4 vreće prehrambenih i higijenskih artikala i potrepština, što je 09.11.2018. godine predato „Merhametu“, a oni su pomoć proslijedili migrantima.

Iskreno se nadamo da će ovakvih akcija, za one kojima je pomoć potrebna, biti uvijek, a mi ćemo se rado odazvati na svaku. Ne zaboravimo: nikada se ne smijemo umoriti čineći dobra djela i pomažući onima kojima je pomoć neophodna!