All posts by admin

18Sep/20

DONACIJA AUDIO KNJIGA BIBLIOTEKE ZA SLIJEPA I SLABOVIDNA LICA U BIH BIBLIOTECI JU OŠ “ANEKS”

Odlična saradnja sa Bibliotekom za slijepa i slabovidna lica u BiH traje od samog osnivanja JU “OŠ Aneks” i zahvaljujući susretljivosti gosp. Sakiba Pleha, direktora Biblioteke do sada je realizirano više donacija bibliotečke građe kojom je obogaćen fond školske biblioteke.

Saradnja sa Bibliotekom za slijepa i slabovidna lica u BiH nastavlja se i u školskoj 2020/21. godini donacijom 74 zvučna zapisa lektira propisanih važećim nastavnim planom i programom za osnovnu školu.

Zbog  situacije izazvane širenjem virusa COVID-19 nastavni proces se već duže vrijeme potpuno ili dijelom izvodi online i ova donacija će olakšati našim učenicima obradu lektira, te ćemo njome dodatno popularizirati književnost za djecu i potaći razvijanje navika slušanja zvučnih knjiga. Također, zvučni zapisi koji su donirani, bit će i od velikog značaja, posebno učenicima nižih razreda, učenicima koji imaju poteškoće u usvajanju gradiva, te će biti od koristi učenicima i u razvijanju vještina verbalnog izražavanja.

Uskoro će donirani zvučni zapisi biti dostupni učenicima putem Office 365 platforme JU OŠ “Aneks” Sarajevo.

U ime učenika i kolektiva JU OŠ “Aneks” ovim putem izražavamo veliku zahvalnost Biblioteci za slijepa i slabovidna lica u BiH  i njenom direktoru gosp. Sakibu Plehu, te se nadamo da će se naša saradnja na zadovoljstvo učenika nastaviti i u narednom periodu.

Direktor škole

Mr. Omer Begović

 

08Sep/20

📣Dana 08.09.2020.godine upriličena je posjeta kolega iz Biblioteke za slijepa i slabovidna lica, te OŠ “Aneks” iz Sarajeva.

➡️Direktor Biblioteke za slijepa i slabovidna lica Sakib Pleh uručio je Narodnoj biblioteci Mostar 80 najnovijih naslova na CD-ovima. ➡️Osim toga, Narodna biblioteka Mostar bogatija je za 20 primjeraka knjige slijepe autorice Hatidže Demirovski Nuhbegović koju je promovisao direktor OŠ “Aneks” Sarajevo mr. Omer Begović čije je iskustvo u inkluzivnom obrazovanju preko 20 godina.

08Sep/20

🌞Lijep dan za orijentaciju u prostoru.
🤷‍♀️🤷‍♂️Lijevo, desno, a onda u krug!
🤦‍♀️🤦‍♂️Desno, lijevo, pogodi ko je tvoj drug!
🎈Naši vrijedni prvačići.

08Sep/20

🏩 Još jedan dan upoznavanja, dan uočavanja, razmjenjivanja i povjeravanja. Dan sretnog odrastanja.
Za nas je itekako veliki dan!
🥇Bravo prvačići!