Category Archives: Predmetna nastava

16Oct/20

Planinarska družina

Učenici osmih i devetih razreda OŠ “Aneks”, članovi Planinarske družine, učestvovali su u subotu, 10.10.2020.god. u planinarenju na Igman – Veliko polje, prašuma Ravna Vala. Pohod je organizovalo Planinarsko-sportsko društvo “Zlatni ljiljan”, u saradnji sa osnovnim školama iz općine Novi Grad. Prilikom vožnje u autobusu, te tokom planinarenja poštivane su epidemiološke mjere. Nadamo se da ćemo moći i u narednom periodu organizovati još ovakvih pohoda, uz planinarski pozdrav “vedro”.

 

18Sep/20

DONACIJA AUDIO KNJIGA BIBLIOTEKE ZA SLIJEPA I SLABOVIDNA LICA U BIH BIBLIOTECI JU OŠ “ANEKS”

Odlična saradnja sa Bibliotekom za slijepa i slabovidna lica u BiH traje od samog osnivanja JU “OŠ Aneks” i zahvaljujući susretljivosti gosp. Sakiba Pleha, direktora Biblioteke do sada je realizirano više donacija bibliotečke građe kojom je obogaćen fond školske biblioteke.

Saradnja sa Bibliotekom za slijepa i slabovidna lica u BiH nastavlja se i u školskoj 2020/21. godini donacijom 74 zvučna zapisa lektira propisanih važećim nastavnim planom i programom za osnovnu školu.

Zbog  situacije izazvane širenjem virusa COVID-19 nastavni proces se već duže vrijeme potpuno ili dijelom izvodi online i ova donacija će olakšati našim učenicima obradu lektira, te ćemo njome dodatno popularizirati književnost za djecu i potaći razvijanje navika slušanja zvučnih knjiga. Također, zvučni zapisi koji su donirani, bit će i od velikog značaja, posebno učenicima nižih razreda, učenicima koji imaju poteškoće u usvajanju gradiva, te će biti od koristi učenicima i u razvijanju vještina verbalnog izražavanja.

Uskoro će donirani zvučni zapisi biti dostupni učenicima putem Office 365 platforme JU OŠ “Aneks” Sarajevo.

U ime učenika i kolektiva JU OŠ “Aneks” ovim putem izražavamo veliku zahvalnost Biblioteci za slijepa i slabovidna lica u BiH  i njenom direktoru gosp. Sakibu Plehu, te se nadamo da će se naša saradnja na zadovoljstvo učenika nastaviti i u narednom periodu.

Direktor škole

Mr. Omer Begović