SVEČANA DODJELA NAGRADA POBJEDNICIMA ŠKOLSKI KONKURS „BRANITELJI – HEROJI MOJE MAHALE“

⚜⚜⚜⚜⚜⚜⚜⚜⚜⚜⚜⚜⚜⚜⚜⚜⚜⚜⚜⚜⚜
Danas u 12,00 sati u prostorijama naše škole, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, održana je svečana dodjela nagrada učenicima koji su osvojili 1, 2. i 3. mjesto na Konkursu sa temom „Branitelji – heroji moje mahale“.

Konkurs je objavljen u martu ove godine povodom današnjeg važnog datuma, 15. aprila – Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, a sa ciljem podizanja svijesti naših učenika o važnosti ovog datuma.
Učenici su se takmičili u dvije kategorije – literarnim radovima i prezentacijama, a Tim za kulturnu i javnu djelatnost škole (6 članova) odabrao je najbolje radove u obje kategorije:

LITERARNI RADOVI

  1. MJESTO – BILAL GLUŠAC I-2
  2. MJESTO – SAIRA BEZDROB V-2
  3. MJESTO – HANA HADŽIĆ II-1

PREZENTACIJE

  1. MJESTO – DARIS AJKUNIĆ V-1
  2. MJESTO – DAVUD HUMIĆ III-1
  3. MJESTO – EMIN JAŠAREVIĆ III-1

Svečanoj dodjeli nagrada prisustvovali su svi nagrađeni učenici, a novčane i ostale vrijedne nagrade uručili su im predstavnici institucija i organa koji su i obezbijedili nagrade: načelnik Općine Novi Grad g. Semir Efendić, predsjedavajući Općinskog vijeća Općine Novi Grad gospodin Taib Delalić, predsjednik Udruženja „101. motorizovana brigada“ i ratni komandant bataljona 101. brigade gospodin Bajro Čomor, predsjednik Komisije za statusna pitanja boraca Općine Novo Sarajevo gospodin Zijo Ćatić, komandir čete gospodin Fuad Alibegović i predsjednik Školskog odbora OŠ „Aneks“ gospodin Sakib Pleh.

Direktor škole gospodin Omer Begović zahvalio se svima na svesrdnoj podršci i čestitao našim pobjednicima i svim učesnicima.
Pridružujemo se i još jednom od srca čestitamo pobjednicima, a svim ostalim učesnicima zahvaljujemo za učešće.
Ponosni smo na sve vas!
Nadamo se da će ovakvi događaji u našoj školi postati tradicija i da će u njima učestvovati u budućnosti i oni koji sada nisu učestvovali, te tako razvijati vječni patriotizam i ljubav prema jedinoj našoj domovini! Samo tako ćemo postići da Armija RBiH, naši branitelji i ovaj dan – nikada ne padnu u zaborav!

SRETAN DAN ARMIJE REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE!