Američki kutak

JU OŠ „Aneks“ već nekoliko godina uspješno sarađuje sa American Corner Sarajevo, te obilježava Black History Month. Iz ove saradnje razvio se projekat Kluba ljubitelja američke kulture u našoj školi, a uz podršku American Corner Sarajevo i Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

U utorak, 15. februara 2022. godine Klub je svečano i otvoren, te je ovom prilikom obilježen i Black History Month. Ovogodišnja tema obilježavanja Black History Month u našoj školi bila je jazz muzika.Za ovu priliku učenici su pripremili i izveli prigodan program na engleskom i bosanskom jeziku, a prisutnima su se obratili uvaženi/e Cassandra Divjak, ataše za kulturu Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, direktorica American Corner Sarajevo, Amra Mutapčić-Čengić, u ime ministrice Naide Hote Muminović, Emil Hodžić, stručni saradnik za osnovno obrazovanje u Ministarstvu odgoja i obrazovanja KS i direktor škole Omer Begović.

Klub ljubitelja američke kulture predstavlja izraz našeg poštovanja, zahvalnosti i prijateljstva prema Sjedinjenim Američkim Državama i pružit će našim učenicima priliku da istražuju i uče o američkoj historiji, kulturi, društvu i vrijednostima, te da usavršavaju engleski jezik.U ime kolektiva JU OŠ „Aneks“ i naših učenika, ovim putem izražavamo zahvalnost American Corner Sarajevo i Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, te se unaprijed radujemo našoj budućoj saradnji.