NAGRAĐENI UČENICI I UČENICE NAŠE ŠKOLE NA KONKURSU POVODOM “SVJETSKOG DANA PTICA SELICA”

NAGRAĐENI UČENICI I UČENICE NAŠE ŠKOLE NA KONKURSU POVODOM “SVJETSKOG DANA PTICA SELICA”

Tokom mjeseca maja, putem platforme Office 387 obilježili smo “Svjetski dan ptica selica” u saradnji sa Ornitološkim društvom “Naše ptice”, te “Spring Alive BiH. Izuzetnu zainteresiranost za ptičiji svijet pokazali su učenici i učenice V-2 odjeljenja sa razrednicom Adnom Imamović i IV-2 odjeljenja sa učiteljicom Eminom Janjac, te su svoje crteže i zapažanja o pticama poslali na konkurs raspisan povodom “Svjetskog dana ptica selica” od strane Ornitološkog društva “Naše ptice” i “Spring Alive BiH”.

Likovni radovi pet učenika i učenica iz odjeljenja V-2, te jedan rad iz odjeljenja IV-2 odabrani su kao najbolji, te su nagrađeni.

Nagrade su dobili učenici i učenice Nudžejma Durović, Faris Musić, Emin Hadžić, Amer Tufekčić, te Emir Balićevac iz V-2 odjeljenja, te učenica Sajra Bezdrob iz odjeljenja IV-2.

U petak, 5.juna, predstavnica Ornitološkog društva “Naše ptice” i “Spring Alive BiH”, posjetila je nagrađene učenike i uručila im nagrade.

Čestitamo i nadamo se da će ovo učenicima i učenicama biti dodatni poticaj za razvijanje interesovanja o ptičijem svijetu i zaštiti okoliša.