Category Archives: Razredna nastava

27Dec/19

ZIMSKA ČAROLIJA

Zima baš umije da očara, spolja hladna i oštra, a unutra mehka i topla kao majčino krilo…Eh, ta zima! Malo je ima, pa nema. A mi je toliko željno iščekujemo. Još da padne snijeg… Tražimo li previše?
☁❄⛄🌨🌬⛄❄
Učenici II1 razreda

27Dec/19

ZIMSKE RADOSTI

U SUSRET ZIMSKIM RADOSTIMA
Naši prethodni dani su prekriveni zlatnom bojom. Svojom ljubavlju, strpljenjem i kreativnošću su dječije ruke prekrile cijeli skriveni svijet koji se nalazi u učionici. Ruke koje se ne boje prljanja i mašta koja ne brine za uklapanje boja, označile su početak velike, dječije radosti- zimske radosti.
Sretno djeco!
🛷🏂⛸🎿⛷🧤🧣🤶

26Dec/19

DAN ŠKOLE

🎈🎊🎈🎉 DAN ŠKOLE 🎊🎈🎉🎈🎊

U ponedjeljak, 16. decembra 2019.godine, naša škola svečano je obilježila svoj prvi rođendan -Dan škole ! Uz prezentiranje dijela aktivnosti i uspjeha škole u prvoj godini rada, zabavni dio programa za sve prisutne pripremili su učenici škole sa svojim učiteljima i nastavnicima. Osim učenika i roditelja, svečanosti su prisustvovali: Njegova ekselencija ambasador Sjeverne Makedonije g. Ekrem Ebibi, pomoćnica gradonačelnika g. Amina Deljković, gradski vijećnik g. Reuf Hafizovic, načelnik Opcine Novi Grad g. Semir Efendić, njegovi pomoćnici g. Emir Dedović i g. Adisa Šuman, pomocnici načelnika Općine Novo Sarajevo g. Emina Rovčanin i g. Enisa Ibrahimović, predstavnici općinskih vijeća Opcina Novi Grad i Novo Sarajevo, predstavnici boračkih udruženja, predstavnici Mjesne zajednice Aneks, predsjednik Skolskog odbora naše škole g. Sakib Pleh, kao i ostali članovi, članovi Vijeća roditelja, brojni direktori novogradskih osnovnih škola i ostali uvaženi gosti. Direktor je održao svečani govor i posebno zahvalio Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade KS, Općini Novi Grad i Općini Novo Sarajevo, koji su zaslužni za izgradnju i otvaranje naše škole, uručivši im Plakete. Zahvalnice su dobili i članovi prvog Školskog odbora, kao i zaposlenici škole koji su i prije početka rada škole bili uključeni u njenu organizaciju i razvoj. Svečanost je završena prigodnom zakuskom i druženjem svih prisutnih.

 

 

26Dec/19

“BUYBOOK” DONIRAO KNJIGE I NASTAVNE MATERIJALE ZA ŠKOLSKU BIBLIOTEKU

“BUYBOOK” DONIRAO KNJIGE I NASTAVNE MATERIJALE ZA ŠKOLSKU BIBLIOTEKU
Izdavačko preduzeće “Buybook” d.o.o. Sarajevo, poklonilo je biblioteci OŠ “Aneks” vrijednu donaciju knjiga i nastavnih materijala namijenjenih učenicima, te se  “Buybook” i ovaj put potvrdio kao društveno odgovorno preduzeće.
Ovom prilikom se u ime učenika i uposlenika škole zahvaljujemo”Buybooku” na ovoj donaciji, koja će biti od izuzetne koristi našim učenicima.
06Dec/19

DJEČIJA MAŠTA

“Mašta je najvažnija. Ona predstavlja uvid u buduće životne ljepote.”
Učenici II-1 i II-2 odjeljenja su na kreativan način predstavili svoju užu porodicu i zimski dan u životu jednog malog vrapca !