Category Archives: Produženi boravak

18Sep/20

DONACIJA AUDIO KNJIGA BIBLIOTEKE ZA SLIJEPA I SLABOVIDNA LICA U BIH BIBLIOTECI JU OŠ “ANEKS”

Odlična saradnja sa Bibliotekom za slijepa i slabovidna lica u BiH traje od samog osnivanja JU “OŠ Aneks” i zahvaljujući susretljivosti gosp. Sakiba Pleha, direktora Biblioteke do sada je realizirano više donacija bibliotečke građe kojom je obogaćen fond školske biblioteke.

Saradnja sa Bibliotekom za slijepa i slabovidna lica u BiH nastavlja se i u školskoj 2020/21. godini donacijom 74 zvučna zapisa lektira propisanih važećim nastavnim planom i programom za osnovnu školu.

Zbog  situacije izazvane širenjem virusa COVID-19 nastavni proces se već duže vrijeme potpuno ili dijelom izvodi online i ova donacija će olakšati našim učenicima obradu lektira, te ćemo njome dodatno popularizirati književnost za djecu i potaći razvijanje navika slušanja zvučnih knjiga. Također, zvučni zapisi koji su donirani, bit će i od velikog značaja, posebno učenicima nižih razreda, učenicima koji imaju poteškoće u usvajanju gradiva, te će biti od koristi učenicima i u razvijanju vještina verbalnog izražavanja.

Uskoro će donirani zvučni zapisi biti dostupni učenicima putem Office 365 platforme JU OŠ “Aneks” Sarajevo.

U ime učenika i kolektiva JU OŠ “Aneks” ovim putem izražavamo veliku zahvalnost Biblioteci za slijepa i slabovidna lica u BiH  i njenom direktoru gosp. Sakibu Plehu, te se nadamo da će se naša saradnja na zadovoljstvo učenika nastaviti i u narednom periodu.

Direktor škole

Mr. Omer Begović

 

05Sep/20

🎈🎉 Radujmo se školskoj godini koja je pred nama!

Predstavnici Službe za obrazovanje Općine Novi Grad, Selma Serdarević i Nasiha Čalija u ime općinskog načelnika mr. Semira Efendića, uručile su našim dragim prvačićima koji su bili na nastavi vrijedne poklone.

🧰📚 Vrijedni prvačići svoje đačke torbe sa spakovanim udžbenicima, neophodnim školskim priborom, dezinfekcionim sredstvom i zaštitnom maskom, radosno odnijeli na leđima.

👩‍🎓👨‍🎓Učenici koji nisu bili prisutni na podjeli vrijednih poklona iste će dobiti u ponedjeljak.

Tom prilikom direktor škole se zahvalio prisutnima, posebno našem načelniku mr. Semiru Efendiću u ime učenika, njihovih roditelja, zaposlenika škole i u svoje ime.

03Sep/20

U povodu početka nove školske godine, općinski načelnik Nedžad Koldžo sa saradnicima posjetio je našu školu i
uručio značajne količine zaštitnih maski, rukavica i zaštitnog sredstva za dezinfekciju, a u cilju suzbijanja širenja zaraze izazvane korona virusom.
U ime naših učenika, njihovih roditelja i zaposlenika, direktor škole se zahvalio načelniku Nedžadu Koldži i njegovim saradnicima na vrijednoj donaciji, posebno na iskazanoj velikoj brizi za zaštitu učenika i svih zaposlenika.

01Sep/20

SVEČANI PRIJEM PRVAČIĆA

U sportskoj dvorani naše škole održan je svečani prijem učenika prvog razreda Osnovne škole ”Aneks” u šk. 2020/2021. godini. Svečanosti su prisustvovali učenici I 1 (u 10,00 sati) i I 2 (u 12,00 sati) u pratnji jednog roditelja i uz poštivanje svih propisanih mjera zaštite. Prigodan zabavni program za naše đake prvake pripremili su naši najmlađi učenici, nakon čega se prisutnima obratio direktor škole g.Omer Begović koji im je poželio dobrodošlicu u našu veliku porodicu gdje uz timski rad svih nas idemo ka uspjesima. Roditeljima prvačića je napomenuo da ne kupuju udžbenike i pribor za prvi razred jer je sve obezbijedila Općina Novi Grad na čelu sa načelnikom g. Semirom Efendićem. Nakon obraćanja Direktora dobrodošlicu učenicima su poželjele i učiteljice.
SRETAN POČETAK ŠKOLOVANJA NAŠIM PRVAČIĆIMA ŽELE SVI ZAPOSLENICI NAŠE ŠKOLE! SRETNO!!!