+387 33 658 883
osnovnaskolaaneks@gmail.com

Category Archives: Čestitke

04Oct/20

ČESTITKA

Čestitka za Dan učitelja !

5. oktobra u više od stotinu zemalja svijeta, pa tako i u Bosni i Hercegovini, obilježava se Svjetski dan učitelja. Ovaj značajan praznik proglasio je UNESCO 1994. godine u spomen na isti datum 1966. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja.

Obrazovna internacionala, svjetska federacija sindikata stručnjaka u obrazovanju, koja broji više od 400 članova, doprinijela je međunarodnom priznanju i obilježavanju Dana učitelja širom svijeta.

Cilj Svjetskog dana učitelja jeste pokrenuti podršku za učitelje i nastavnike kako bi se osiguralo da će oni i dalje ispunjavati potrebe budućih generacija. Cilj je prije svega podići obrazovanje na nivo društvene važnosti koju naši učitelji zaslužuju.

Učitelji su oni koji nas uče kako da postanemo dobri ljudi, kako da pomažemo onom kome je pomoć potrebna, kako da naučimo važne lekcije na svojim i tuđim greškama i kako da kroz život koračamo ponosno i borbeno!

Učitelji nas uče da samo znanjem napredujemo, da nam je knjiga jedan od najboljih prijatelja i da samo trudom i radom možemo postizati uspjehe! Svemu tome uče nas – svojim znanjem, kojeg nesebično dijele s nama!

Zato poštujmo svoje učitelje i nastavnike, kao što volimo i poštujemo svoje roditelje, jer oni su tu zbog nas, za nas i uvijek s nama!

Sretan 5. oktobar, Svjetski dan učitelja, svim našim učiteljima, nastavnicima, kao i učiteljima širom zemlje i svijeta!

DIREKTOR ŠKOLE
mr. Omer Begović

31Jul/20

ČESTITKA

Našim dragim učenicima, roditeljima i zaposlenicima škole upućujem iskrene čestitke povodom Kurban-bajrama, jednog od najvećih i najradosnijih praznika Islama, sa željom da praznične dane provedete u lijepom raspoloženju i da radost Bajrama podijelite sa svojom rodbinom, komšijama i prijateljima.

Direktor škole,
Omer Begović

15May/20

MEĐUNARODNI DAN PORODICE

01May/20

ČESTITKA

Svim našim učenicima, njihovim roditeljima, uposlenicima škole, kao i svim građanima Bosne i Hercegovine čestitam 1. maj, Međunarodni praznik rada, sa željom da dane praznika provedete u dobrom zdravlju u krugu porodice i prijatelja.

Direktor škole,
Omer Begović

23Apr/20

RAMAZAN ŠERIF MUBAREK OLSUN

Dragi naši učenici poštovani roditelji u ime svih zaposlenika i u svoje ime Ramazan Šerif Mubarek Olsun. Molim Uzvišenog Allaha da ukabuli vaše ibadete i da vam podari svako dobro.

Direktor škole,
Omer Begović

15Apr/20

DAN ARMIJE REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE

Povodom obilježavanja 15. aprila, Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, direktor škole zajedno sa svim uposlenicima Osnovne škole ”Aneks” Sarajevo upućuje iskrene čestitke svim demobilisanim pripadnicima i veteranima Armije RBiH, porodicama šehida i poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima, građanima koji su dali svoj doprinos u odbrani BiH, kao i svim građanima Bosne i Hercegovine. Danas, kada obilježavamo 28 godina od formiranja zvaničnih oružanih snaga međunarodno priznate i suverene BiH, naš zadatak je da ne zaboravimo herojske uspjehe i podvige koje su ostvarile proslavljene jedinice Armije RBiH. Vrhovni komandant Armije bio je predsjednik RBiH Alija Izetbegović. Ovaj datum je jedan od najbitnijih datuma države Bosne i Hercegovine koju su pripadnici Armije hrabro i časno branili i odbranili, stoga je naša obaveza i odgovornost da danas, kada imamo slobodu, nastavimo graditi našu domovinu na vrijednostima koje smo pokazali u oslobodilačkom ratu, kako bismo živjeli u pravno uređenoj i pravednoj, demokratskoj i stabilnoj, te ekonomski naprednoj Bosni i Hercegovini. Armija RBiH je priča o znanim i neznanim junacima, o stotinama heroja i naših šehida, palim borcima i svim građanima BiH koji su se borili za pravo da živimo i opstanemo pod suncem bosanskim. To je priča koju treba pričati svaki dan i naša stalna obaveza da budemo dostojni žrtava koje su pripadnici Armije RBIH hrabro i nesebično podnijeli za život i slobodu koju danas imamo.

Direktor škole,
Omer Begović